Reservation
Ankerrui 42 - 2000 Antwerpen Woensdag tot zondag +32 (0)3 231 72 20

Dankwoordaan mijn familie

Ik zal mijn uiterste best doen om met succes in de voetsporen te treden van mijn grootouders: Andres Olegario Espantoso Sallosa & Maria Theresa Mendez Aneiras.

Mijn grootmoeder en grootvader hebben de zaak gesticht en hebben er met veel toewijding jaren in gewerkt. Mijn vader, Miguel, heeft Las Mañas verder uitgebouwd en er een Spaans-Antwerps Monument van gemaakt, dat zelfs over de landsgrenzen heen zeer bekend is.

Daarom ben ik mijn familie zeer dankbaar. Zij hebben onze toekomst zorgvuldig voorbereid en voor mij de Spaanse Rode Loper uitgerold.

Ik beloof hen dat ik samen met mijn vader hun levenswerk zal voortzetten met dezelfde ambiance, sfeer, gemoedelijkheid én vooral dezelfde kwaliteit.

Rayco Espantoso


Waarvoorstaat Las Mañas

Wat wilt Las Mañas eigenlijk zeggen? Iets wat zoveel klanten zich afvragen …

Wel… Het is de aanwijzende vrouwelijke meervoudsvorm van maño. Een maño is een bijnaam voor de vrouwen uit de streek Aragon.

Het is namelijk zo dat de allereerste eigenaar van Las Mañas getrouwd was met een maña, en zij hadden een dochter. Zo is de naam “Las Mañas” ontstaan.


OnzeErvaring

Een unieke eetervaring zoals nergens anders
Met passie voor gastvrijheid, gezelligheid en gastronomie, doen we er alles aan om lekker eten, sfeer en livemuziek te brengen.

Al onze producten worden persoonlijk uitgekozen op basis van kwaliteit en smaak. We serveren enkel producten waarvan we zelf overtuigd zijn.

Exclusiviteit brengen we door ons unieke aanbod van vis- en vleesgerechten.


 

OntvangstVan groepen

Van verjaardagen tot recepties. Wij zijn er voor jou

Wil je graag met een grotere groep komen eten? Bij ons kan dat. Sfeer & ambiance gegarandeerd!

Eet je vegetarisch, halal*, glutenvrij of zijn er andere zaken waar wij rekening mee dienen te houden? Laat het ons dan weten.

Wij passen onze gerechten graag aan naar jouw noden en wensen.
(*o.a. onze lamskroon en kip zijn halal)

Contacteer ons


Mediaartikels

Wat wordt er zoals gezegd over ons in de media

Lekker Antwerpen noemde ons met recht en reden het bekendste Spaanse restaurant in Antwerpen. Lees het artikel hier.

Redactrice Caroline Van de Pol gaf een recensie in Het Laatste Nieuws. Takeaway bij Las Mañas: haal het zonnetje in huis met royale porties Spaanse paella. Lees het artikel hier.

Net voor de allereerste lockdown kwam ATV langs in ons restaurant. Bekijk het hier.

Restaurant pikt ludiek in op diefstallen, Geschreven door Johan Van Baelen voor De Gazet Van Antwerpen. Klik hier om het artikel te lezen.


 
  • We hebben zoals, reeds ±45 jaar dat wij hier al regelmatig komen, weer zeer lekker gegeten. Altijd weer genieten. We waren erg benieuwd naar de sfeer en de aanpassing aan de coronamaatregelen. Wel Chapeau! Wat hebben jullie dat knap gedaan! Heel netjes alles geregeld, goeie ontsmettingsmogelijkheden, niet nodeloos rondlopende mensen, eenrichtingsverkeer en op diverse plaatsen keurige schermen tussen de tafels. Deze storen absoluut niet. Wij hebben ons héél prettig en safe gevoeld en dat is wat nu telt. Uiteraard blijft het lekkere eten de reden, waarom we hier al zo veel jaren komen. Topteam!
    An-Michèle Verstraete
  • Echt een super restaurant, zowel qua sfeer en kwaliteit van de gerechten, je bent gewoon even echt in Spanje 🇪🇸 wij komen uit Rotterdam om hier heerlijk te genieten en ons te laten verwennen! *tip als je van vlees houd moet je hier echt een keer eten
    Fabricio Boender
  • Één van de beste Spaanse restaurantjes die we al geprobeerd hebben! Je voelt je er meteen in een Spaanse omgeving. Personeel is super vriendelijk! Eten is echt top!! Hier komen wij zeker terug.
    Naomi Calebout

TableBooking